Przepisy Justyny

Zupa paprykowa

Aby ugotować pyszną, szybką i niedrogą zupę warto zwrócić uwagę na zupę paprykową. Sycąca i pyszna idealna na tarasowy obiad w piękną pogodę 🙂

Czego potrzebujesz?

– Litr bulionu np wołowego
– 2 czerwone papryki
– 1 cebula
– 4 średnie ziemniaki
– 2-3 średniej wielkości dobrej jakości kiełbasy
– 4 plasterki wędzonego boczku

Jak robię zupę?
1. Paprykę, ziemniaki, kiełbasę, boczek, cebulę kroję w kostkę.
2. Kiełbasę i cebulę podsmażam na klarowanym maśle, a następnie dodaje do bulionu.
3. Do bulionu dodaje 2 łyżki słodkiej i łyżkę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Dodaje ziemniaki, paprykę, boczek i gotuje aż ziemniaki zmiękną.

Mam końcu posypuje świeżą pietruszką, kolendrą lub lubczykiem kto co woli 🙂

Smacznego życzy Justyna 😘

Share

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o