Przepisy Justyny

Wiosenna młoda kapucha

Czego potrzebujesz?

  • główka młodej kapusty
  • 2 kiełbasy
  • jedna większa cebula
  • 4 plasterki boczku
  • 3 średniej wielkości pomidory bez skórki
  • masło
  • pieprz, kminek, suszony czosnek niedźwiedzi, koperek
  • pieczywo (jakie kto lubi)
  • dwie duże łyżki przecieru pomidorowego

Jak to robię?

  1. Główkę młodej kapusty szatkuję nie za drobno.
  2. Zalewam zimną wodą tak żeby nie zakryło całkowicie kapusty, osalam wodę i gotuję tak aby nadal pozostała jędrna ( nie rozgotowuję).
  3. Kiełbasy, cebule oraz boczek kroję drobno, a następnie podsmażam.
  4. Odcedzam wodę z kapusty i dodaję pomidory (koniecznie bez skórki) pokrojone w kostkę oraz przecier pomidorowy.
  5. Wszytko razem przesmażam z odrobiną masła doprawiając pieprzem kminkiem suszonym czosnkiem niedźwiedzim i spora ilością koperku.

Na koniec wystarczy nałożyć porcję i podawać z pysznym pieczywem 🙂
Smacznego życzy
Justyna 🙂

Share

1
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Laura Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Laura
Gość
Laura

Wygląda smakowicie. Szukam inspiracji na obiad, i już znalazłam. W tym tygodniu na pewno ugotuję. Pozdrawiam.