Przepisy Justyny

Łosoś z zielonymi warzywami z ryżem z curry

Fajne sezonowe danie, kolorowe, pożywne i zdrowe 🙂

Czego potrzebujesz?

  • płat z łososia
  • pół cukinii
  • pęczek zielonych szparagów
  • 300g zielonego groszku
  • łyżkę klarowanego masła
  • pół szklanki wody
  • dwa woreczki ryżu
  • czerwona pasta curry
  • czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, świeża kolendra

 

Jak to zrobić?

  1. Zielone szparagi dokładnie myję i odrywam zdrewniałe końcówki.
  2. Kroję na centymetrowe kawałki, dodaję dwie garście zielonego groszku – Pamiętajcie, korzystamy z możliwości jakie daje nam sezon, więc kupujemy świeży groszek 🙂
  3. Pół cukinii kroję w kostkę i wszytko razem smażę na odrobinie klarowanego masła, podlewając pół szklanki wody.
  4. Płat z łososia myję, zdejmuję skórę i kroję w centymetrowe kawałki.
  5. Dodaję pokrojonego łososia do warzyw, uważając przy tym jak mieszam aby ryba się nie rozpadła.
  6. Doprawiam do smaku czosnkiem niedźwiedzim, solą, pieprzem, kolendrą i smażę wszystko razem ok. 10-15 min.
  7. W między czasie gotuję mi się ryż, a po jego ugotowaniu dodaję łyżkę czerwonej pasty curry.

 

Obiad na dzisiaj już jest 🙂
Smacznego!

Share

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o