Bez kategorii

Krem z warzyw

Czego potrzebujesz?

  • 2 duże buraki 
  • 3 ziemniaki 
  • garść fasolki szparagowej
  • 6 dużych ząbków czosnku
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • 1,5 bulionu warzywnego
  • pieprz, sól, pieprz cayenne
  • łyżka octu jabłkowego
  • szklanka zakwasu na barszcz
  • pół kalarepy
  • kilka rzodkiewek
  • ogórek zielony
  • kwaśna śmietana
  • posiekany szczypiorek lub koperek (wedle uznania)

 

Jak to zrobić?

  1. 4 duże ząbki czosnku, pietruszkę, marchew – obieramy i kroimy w kostkę. Następnie warzywa dodajemy do gotującego się bulionu warzywnego, aż zmiękną.
  2. Po ugotowaniu i wystudzeniu bulionu wraz z warzywami, dodaję kolejne dwa ząbki czosnku, pół kalarepy, pieprz i sól do smaku, zakwas i ocet oraz pieprz cayenne i wszystko miksujemy na gładką masę.
  3. Krem mam już gotowy by przełożyć go na talerz.
  4. Rzodkiewki, ogórek obieram i kroję w drobną kostkę i dodaję do naszego kremu do tego kleks śmietany i posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Smacznie, warzywnie i kolorowo 🙂

Share

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o