Bez kategorii, Przepisy Justyny

Krem z kalafiora i cukinii

Czego potrzebujesz?

  • 1,5 litra bulionu
  • 1 kwiat kalafiora
  • 1/2 cukinii
  • niewielki korzeń selera
  • 1 duża pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego

Jak to zrobić?

  1. Do bulionu wrzucamy różyczki kalafiora.
  2. Cukinie trzemy na tarce o grubych oczkach tak samo seler i pietruszkę.
  3. Cebule, czosnek drobno siekamy i podsmażamy wszystko razem na maśle klarowanym.
  4. Przekładamy do bulionu, gotujemy do miękkości doprawiając solą i pieprzem do smaku.
  5. Wszytko razem bendujemy na gładką masę, posypując tym co lubicie najbardziej (natka pietruszki, lubczyku, szczypiorek, zielona cebulka).

Na moim talerzu z racji tego ze lubię pikantne zupy dodałam suszone płatki chilli oraz moja ulubiona czarnuszkę.
Wypróbujcie ten przepisz i komentujcie jak Wam smakuje.

Buziaki,
Justyna

Share

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o