Przepisy Justyny

Krem Szpinakowy

Czego potrzebujesz?

  • 4 duże ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 duża łyżka masła klarowanego
  • paczka świeżego szpinaku
  • dwie szklanki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne
  • garść parmezanu
  • kwaśna śmietana
  • pestki słonecznika

Jak to robię?

  1. Czosnek i cebule kroimy i podsmażamy na klarowanym maśle.
  2. Do podsmażonych cebuli i czosnku dajemy paczkę świeżego szpinaku i podlewamy dwiema szkalankami bulionu warzywnego.
  3. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim (może być suszony), odrobiną pieprzu cayenne.
  4. Miksujemy wszytko na gładka masę i podajemy z odrobina parmezanu, kleksem kwaśnej śmietany. Na koniec posypujemy np. pestkami słonecznika.

Co powiecie na takie połączenie? Samo zdrowie! 😋

Share

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o