Przepisy Justyny, Przepisy wideo

Flaczki

1.67 z 6 głosów
Drukuj

Flaczki

Dzisiaj zaproponuję Wam tradycyjną, polską zupę, którą zrobię według przepisu mojej babci, czyli flaczki.

Rodzaj dania Zupy
Rodzaj kuchni Polska
Słowa kluczowe flaczki, flaki
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 1 hour
Czas na wykonanie 1 hour 10 minut
Ilość osób 4 osób
Kalorie 150 kcal

Składniki

  • 0.5 kg flaczków
  • 1.5 l rosołu na kościach wieprzowych
  • ocet spirytusowy
  • przyprawy dla smaku

Instrukcje

  1. Oczyszczamy flaczki płukając a następnie gotujemy je,

  2. Po zagotowaniu flaczków odsączamy yje, czynność powtarzamy czterokrotnie.

  3. W międzyczasie gotujemy rosół na kościach wieprzowych.

  4. Ostatni raz zagotowujemy flaczki z rosołem i doprawiamy do smaku.

Przepis wideo

Share

8
Dodaj komentarz

avatar

7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
lulamilenaOnaHelenaRenata Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ada
Gość
Ada

Przepis mało dokładny, żeby nie powiedzieć byle jaki.Brak podstawowych informacji takich jak np.proporcje i czas gotowania.Na kościach wieprzowych, to nie będzie rosół ale wywar. Skandalem jest brak warzyw i dodanie octu. Sprzeniewierzyła się Pani zasadom gotowania tej wyśmienitej potrawy. Wyśmienitej pod warunkiem, że potrafi się ją przygotować.

Limonka
Gość
Limonka

Dokładnie. Ponadto na stronie mamy w przepisie kości wieprzowe na yt wołowe. Dykcja też pozostswia wiele do życzenia.

BarduTroll
Gość
BarduTroll

flak to Flak kur wa. jeba c widzew

Renata
Gość
Renata

Kosmos jakiś.

Helena
Gość
Helena

Na “jarzynce”, bez warzyw??

Ona
Gość
Ona

Tragedia nie przepis,przede wszystkim gdzie warzywa. 4 razy odgotowane flaczki na koniec zupelnie stracą smak no i po kie licho ten ocet… Przepis nijak się ma do polskich tradycyjnych flaków…

milena
Gość
milena

mało dokładny prepis, powstarzamy 4 razy płukanie czy gotowanie?

lula
Gość
lula

To jest przepis jej babci. Kiedys gotowalo sie skromnie, a wiec bez dodatkow w postaci warzyw na przyklad. Jak sie komus nie podoba, to niech z przepisu po prostu nie korzysta.